Presentaties en workshops

Stokerij

Peter verzorgt voor u een presentatie, die stoelt op 25 jaar ervaring in de biologische wijnbouw, waarbij hij u een compleet inzicht geeft in de bijzondere manier waarop het proces van wijn maken zich voltrekt. U kunt hier een presentatie boeken bij Domein Aldenborgh, waarbij u tevens het wijngoed kunt bezoeken. Wilt u dat Peter naar u toe komt? Ook dat is geen probleem. Van Groningen tot Maastricht verzorgt Peter zijn workshop of presentatie. Recente presentaties hebben plaatsgevonden bij ING en Atos Origin.

Een betere wereld door te werken in harmonie met de natuur

Wijn

De wijngaardnier hoeft alleen de grote lijnen uit te zetten en vol vertrouwen kijkt hij hoe aarde en druif met elkaar communiceren om tot een uitstekend product te komen. In een inspirerende workshop vergelijkt Peter de groei van uw bedrijf met de groei van de druif. Vertrouwen en lichtjes bijsturen zijn sleutelwoorden in deze. "Gras groeit niet harder door eraan te trekken."

Synergie en symbiose vormen de sleutelwoorden.
Wijn maken vanuit een natuurlijk en ecologisch verantwoord uitgangspunt is een bewuste keuze. Het gaat om iets anders dan enkel groene beeldvorming en “biologisch” bezig zijn. De symbiose van wingerd en omringende planten draagt bij aan een gezonde celstructuur en laat de plant stevig wortelen in de Limburgse aarde.