Kom proeven!

Flessen

Godendrank. Levenselixer. Wijn speelt door de eeuwen heen een grote rol als het om genieten gaat. Bachus en Dyonisus waren de Goden van de wijn, van de druif en van de extase. Ze hadden als taak om de dagelijkse zorgen weg te nemen en om een mens weer het gevoel te geven dat hij in alle vrijheid kan genieten van het leven. Wilt u weten hoe ze dat deden? Kom dan wijnproeven bij Domein Aldenborgh. Peter ontvangt u in zijn stijlvolle proeflokaal, waar u in een gemoedelijke sfeer zelf de smaakrijkdom van onze wijnen kunt ervaren onder het genot van ambachtelijk brood en Limburgse kaas. Hij kan met aanstekelijk enthousiasme verhalen over zijn passie en u zult wijn met andere ogen gaan proeven.

Kom kijken!

Stoomtrein

Wandelend over een van de vele prachtige paden in en rondom Eys kunt u genieten van vergezichten tot over de landsgrenzen. Neem een fles wijn mee van ons domein en geniet tijdens de wandeling van het Gesamtkunstwerk van gezonde lucht, prachtig uitzicht en een heerlijk glas wijn. Welkom in Eys!

Domein Aldenborgh ligt in de Zuid-Limburgse Heerlijkheid Eys. Deze parel van het heuvelland heeft een lange geschiedenis, waarbij er door de eeuwen heen steeds sprake is geweest van wijnbouw. We bouwen dus voort op een eeuwenoude traditie.

 

Het vak van de wijnmaker


Wijn makenJarenlange ervaring leert dat een 100% natuurlijke en ecologische wijnproductie essentieel is voor het behoud van de waardevolle voedingsstoffen in wijn. Onthaasten, mindfullness, ontspanningstherapie; het zijn marketingwoorden die invulling proberen te geven aan het gebrek aan geduld dat zo kenmerkend is voor onze hedendaagse maatschappij. Wil je van een wijn echt kunnen genieten, dan zal je daar de tijd voor moeten nemen, zoals ook de wijn zelf door tijd en geduld gerijpt is.

Het vak van het stoken


Voor het stoken van onze branden en likeuren selecteren wij fruit dat net als onze druiven de kans krijgt om ongeforceerd en natuurlijk te groeien en te rijpen.
Nadat de vruchtenpulp vergist is vindt het eigenlijke branden plaats. De kunst van het branden is om de smaak van de vrucht in alcohol te vangen.
Wijn maken